Det är märkligt att ingen så åt mig att bli andfådd när jag gjorde allt möjligt för att försöka tackla min depression och dess uttryck. Ett tag fick jag antidepp och ett tag, långt tag, försökte jag med andra grejer. Ingen av kampanjerna gick speciellt bra sett till livskvalité. Sedan började jag springa i skogen. Vilket gick sjukt bra. Efter ett tag, typ 2år. Vi är ofta ute efter en quickfix. Det är det storbolagen så gärna profiterar på. Och det fattar man ju. Ät den här tabletten så blir du glad, smal, hård, rik, rund, tuff, lycklig, glansig i pannan och kåt, modig, ja vad som helst så finns det en tablett för det. Det låter liksom enklare än, spring i skogen i några år flera gånger i veckan, i lera, snö och djupa träsk. Kräks och gråt. Ge dig ut på flera äventyr som du är gravt underkvalificerad för. Möt dig själv i pannlampans mörker och tvinga fram nästa steg med tårar på kinden och dregel i ansiktet. Lova dig själv att aldrig mer göra om det och gå i mål och anmäl dig sedan till nästa äventyr orimligt nära inpå. Tvingas prata med människor du inte känner och ta emot deras uppmuntran, bli ödmjuk inför din egen kapacitet och lär dig att acceptera och glädjas åt dina nederlag. Som egentligen inte är nederlag utan stora segrar i processen personlig utveckling.

Börja även uppmuntra andra och följ med dom på deras till synes omöjliga uppdrag, se hur dom kämpar sig runt en bana på 1, 5 eller 50km, eller går till ett jobbigt pass fasten dom inte vill. Tvingas möta sig själva och lovar att aldrig mer göra om det. Och gör om det ändå. Våga känna deras känslor och våga ge allt av dig själv till någon annan som i stunden behöver det bättre. Våga ta en omväg över ett berg för att du väljer att må bra ännu en dag. Våga ta i så att du kräks. Och våga misslyckas grovt flera gånger i veckan inför andra(träning är att ta i så mycket man kan tills kroppen når en punkt den inte klarar av, ett kontrollerat misslyckande för ett garanterat bättre liv)

Det låter och är bra mycket omständigare, jag menar det kräver liksom långsiktigt och konsekvent engagemang över flera månader ibland år, än att bara ta en tablett. Blunda, svälja och hoppas på det bästa. Naturen är medicinen. Och som allt i naturen så tar det lång tid att se effekten. Men allt som är värt något i livet tar tid.