Tre helsköna killar tog tog fatt i sin dröm och öppnade upp sitt eget träningscenter i Lidköping, Kroppslabbet. Precis som så många andra har dom sysslat med allt från löpning till fotboll och traditionell styrketräning.

Jonas Nordmark, Jimmy Kjell och Fredrik Danielsson möttes i deras gemensamma känsla av att det klassiska gymandet hade blivit för enformigt och tråkigt. När dom sökte inspiration till nya sätt att träna upptäckte killarna calisthenics/kroppsviktsträning.

– Efter att under flera års tid haft tankar på att öppna eget hade vi nu fått den nisch vi behövde och helhjärtat brann för. När en lämplig lokal dök upp kände vi att var det dags att satsa på vår dröm.

Träningsformen blev en en ögonöppnare för trion, något dom vill dela med sig av till andra för att visa skönheten och värdet i.

Jonas och Jimmy

In action: Jonas Nordmark och Jimmy Kjell.

– Vi trodde länge att lasta på mer kilo i bänkpressen var det som skulle göra oss starkare men nu vet vi att ett set med avancerade armhävningar gör jobbet både snabbare, skonsammare och roligare. Att du dessutom kopplar på betydligt fler muskler är det som är den stora segern i att träna på det här sättet. Kroppen lär sig att använda musklerna tillsammans och inte bara enstaka muskelgrupper var för sig.

Träning med kroppen är extremt brett, hos Kroppslabbet hittar man det mesta. Det finns ytor och redskap för all form av calisthenics. Grabbarnas kärlek till den japanska TV-showen Ninja Warrior syns tydligt i deras högdel där dom byggt upp snudd på alla hinder man kan stöta på i tävlingsprogrammet. Nya spännande utmaningar byggs löpandes upp och svårighetsgraderna är varierande.

– Klättring har på senare tid blivit en stor passion för oss alla tre och därför har mycket yta vigts åt bouldering. Med hjälp av erfarna klättrare och ledbyggare har vi byggt uppemot 100 kvadratmeter att klättra på för att stärka greppstyrkan och öka variationen i träningen.

Fredrik

Fredrik Danielsson.

Att springa OCR-lopp (Obstacle Course Race) är en annan sport som ligger trion varmt om hjärtat. Hindren är många gånger liknande de som erbjuds i Ninja Warrior och Kroppslabbet har klasser där de tillsammans är ute och springer för att sedan komma in i lokalen och specialträna på de hinder som många upplever som svåra under loppen.

– Vårt mål är att förmedla vidare vår kärlek till denna träningsform, att skapa en samlingsplats där alla trivs och prestigelöst hjälper och pushar varandra.

Kroppslabbet slog upp sina portar i våras, närmare bestämt den 1 maj. Det är alltid bemannat under deras öppettider, som besökare blir man erbjuden hjälp och tips vid behov.

 

För mer info klicka här

Patric Olé

Patric Olé

Chefredaktör | patric@monkeyswing.se