Genom appen och medlemskapet Bruce har man möjligheten att testa och träna på mängder av olika ”studios” i Stockholm samt Göteborg. Crossfit 421 i den sistnämnda staden finns med i utbudet och blev dagens anhalt.

Spänningen var hög under bilfärden och funderingarna gick på hur vår wod (workout of the day) skulle se ut. När vi väl kom fram fick vi ett varmt välkomnande av ägarna Maggie Jensen och Marcus Sydberg. Maggie frågade om vi hade utfört crossfit innan vilket jag hade gjort men för kollegan Jorge var detta något helt nytt. Hon kikade efter om vi var uppbokade genom appen men tydligen var det något strul i datasystemet, vi fick plats trots allt.

Killen som var vår coach för dagen hette Fredrik. Med hjälp av en tavla visade han oss noggrant hur de olika lyften och övningarna skulle utföras innan det hela kunde dra igång. Vi startade med rodd som uppvärmning med uppgiften att ta sig så nära 100 meter som möjligt, kom vi över eller under i antalet meter fick vi straff i form av burpees. En väldigt rolig variant av uppvärmning som gav bra flås.
Sedan var det dags för en 10min AMRAP (As Many Rounds As Possible)

Kettlebelswings 12×12 Kg
10 Overhead utfallssteg, 5 st på vardera ben
10 Goblet Squat
10 Pressar, 5 st på varje arm
10 Höga drag till hakan

Därefter började vi vår lyftsession med Olympiskt lyft, Splitjerk.

Jag och Jorge fick göra ”push press” då skaderisken var hög om man gjorde fel på just en splitjerk, jag som utfört de här lyften tidigare blev lite besviken eftersom jag själv hade velat öva och få hjälp med tekniken nu när vi väl var på plats. Men Fredrik var fast besluten om hur vi fick göra respektive inte göra. Förstår honom, han kände inte till vår kompetens eftersom vi aldrig vart i boxen förut och dessutom är det ett väldigt tekniskt lyft som kräver sin träning, en bra och seriös coach som såg till vårt bästa.

Crossfit är en rolig och intensiv träningsform, full av omväxling och tempo. Träningen ger dig en allround-fysik där du blir bra på det mesta, du orkar springa fort, du blir stark och kan stabilisera din kropp. Vill du komma igång med crossfit eller bara testa på så kan jag starkt rekommendera denna boxen för ändamålet. Trevliga coacher med en seriös inställning.

Vi vill tacka Bruce och Crossfit 421 för ett bra (bruce)pass.
Det var inte sista gången som vi besökte detta ställe.

Crossfit 421
Amalia Jönssons gata 25
421 31 Västra Frölunda

Text: Peter Holmgren