Nordens första hinderbanegym ligger i Malmö, men det visste du väl redan?

Det går under namnet ”Thoughest Lab”. Med sina 600 kvm och 30 olika hinder i en unik miljö tas träningsmöjligheterna till en ny nivå. Perfekt för att testa, träna och förbereda sig inför kommande race. The Lab erbjuder allt från personlig träning till kompis- och företagsträning i closed sessions. För den enskilde utövaren erbjuds det gruppträning i nivåerna Beginners, Advanced samt passet Play där man får leka fritt.

– Toughest LAB har verkligen gått över förväntan. Helt fantastiskt kul! Från början var det tänkt att användas av oss för att utveckla och testa nya hinder, men så valde vi att satsa på att göra ett ordentligt hinderbanegym. Vi ser det mer som ett komplement i träningen. Något man gör med kompisgänget eller företaget för att förbereda sig eller testa sig inför nästa race och utmaning. Vi kör även en hel del utomhuspass som är helt gratis för alla, berättar Andreas Sjölin, Head Coach för Toughest.

Väl på plats möttes vi av en fräsch lokal med flertalet hinder i olika utföranden, allt ifrån klätternät, ramper, rep, ringar, laxtrappa och mer därtill. Vi fick en schyst introduktion i hinderbaneträning och tips gällande teknik Att nyttja sin egen kropp som verktyg, använda sig av kreativitet och inte minst att våga bemästra var flitiga ledord. En perfekt träningsform sannerligen får en att röra på sig med glädje.

 

bild

BEAT YOUR OBSTACLE

Vi betade av hinder efter hinder. Att lyckas övervinna sitter lika mycket i skallen som i den fysiska biten. Den klassiska rampen gick att justera höjdmässigt beroende på hur snabba skor man hade. Teknikslipning var minst sagt effektivt, den högsta höjden var snudd på omöjlig till en början som efter ett gäng försök blev en enkel match (där ljög jag lite men den gick slutligen att övervinna).

Den beryktade laxtrappan fanns på plats a lá Ninja Warrior. Även här handlade det mycket om teknik snarare än råstyrka. När vi ändå snackar Ninja, att få sig en flygtur från en trampett för att sedan greppa tag i ett klätternät var ett härligt inslag. Det gick både att specifikt träna på önskat hinder eller köra igenom en utformad bana. I mitten av lokalen fanns det också möjlighet att bränna av intervallöpning eller promenera raskt med vikter.

Varför inte avsluta sitt pass med att dunka ur den sista energin genom att gå loss med en slägga på ett traktordäck? Är man av den mer passionerade sorten går det givetvis lika bra att ta sig en espresso och ventilera i relaxavdelning, kanske rent av i hängmattan om återhämtning önskas på bästa möjliga vis.

Sammanfattning av Toughest LAB med ett ord: Träningslycka!

 

 

Träningscentret återfinns i Malmö och närmare bestämt på Vattenverksvägen 44.

För mer info klicka här

Patric Olé

Patric Olé

Chefredaktör | patric@monkeyswing.se