När Nikes produktteam först började utveckla Nike LunarEpic Flyknit för ungefär två år sedan var målet att skapa en löparsko som skulle kännas som en andra, knappt märkbar hud, en flytande känsla samt en otrolig mjukhet med riktad dämpning som anpassar sig till kroppens rörelser.

sko1

Den nya Nike LunarEpic Flyknit Shield erbjuder samma nämnda fördelar men i en uppdaterad version utformad för att möta alla väderförhållanden, vilket försäkrar atleter om att de kan springa med självsäkerhet och smidighet genom hösten och vinterns ogynnsamma väder. Skon som består av materialet Flyknit är nu konstruerad av TPU garn som har ett DWR (durable, water-repellent)-överdrag samt en vattentät invärtes strumpa som håller dig varm och torr under hela löpturen. Den laserskurna sulan som hämtat inspiration från utformningen av bildäck, är nu räfflad för att öka ytan, avvisa vatten och ytterligare maximera väggreppet. Skons höga strumpläst fortsätter att förse löparen med en stabil, och dynamisk passform, och stödjer samtidigt den naturliga rörelsen från ankel till fot.

ho16_rn_lunarepic_flyknit_shield_w_hero_v8_native_600

Nikes designers gjorde grundliga undersökningar och testade många olika geometriska varianter av mönster på yttersulan, som löpare fick prova under snörika vintermånader och i lerfyllda spår på bland annat Rocky Mountains i Colorado. Dessa sulor sattes även på prov under tidig vår när snön börjat smälta och löpare behöver ett ultimat väggrepp samt vattentålig utrustning. Så småningom fann man en lösning som fäster på olika typer av underlag, samtidigt som vatten leds bort från undersidan av skon i samband med varje steg. Det valda mönstret är framtaget med precisionslaser och gör att IU sulan i skum bibehåller häl-till-tå övergången, med en effektiv energiöverföring.