Hur ska en beskriva känslan på huden som infinner sig efter flera timmars sol?
Hur kan en beskriva känslan i ens bröst som infinner sig efter flera timmars umgänge med så mycket fantastiska människor? 

Hur kan en ens komma nära att kunna beskriva känslan i kroppen efter ett lopp som verkade eoner ljusår bort häromdagen men som nu, i skrivande stund, virvlar runt i en som mareld vid en tropisk sandstrand eller norrsken på himlavalvet? Hur är det möjligt att kunna känna så mycket för så många under så kort tid som ett race varar?

Summering av Peak Challenge by Military Fitness 2017

Banan: 5 km 200 m och  80 hinder.
No shit sherlock att denna banan kommer gå till historien som den banan som sög musten ur flest lår och ryggar! Är det möjligt att tillverka ett längre kryphinder? Får en känna sig tacksam för en container full med uppfriskande sketet vatten? För många blev dragonsback en riktigt tuff utmaning men det var bra att det fanns möjlighet att utmana sin höjdrädsla med att gå på plankor emellan. Att rep kan bli svåra fick erfaras när de 4 hala ormarna vägrade släppa upp folk till grenen som skulle vidröras. Men med rätt fotlåsteknik var det inget problem. Tacksam att Interkakels dunkar hade gått ner i vikt och fortfarande är grussäckarna en akilleshäl för många. 

Kaxigt att ställa frågan innan racet: ”Har du vad som krävs?”
Hade du? 

Organisation: Klicketiklick! Som ett Schweizisk urverk.
Tider hålls och förutom Headcoach Tommy Carlssons ljuva änglaröst som kan väcka och peppa en död så saknade vi den eviga mistluren Niclas Oppängs stämma. Bara det att Mats Linde går banan och räknar hinder innan start säger mig att det skulle bli rätt antal hinder som utlovats. Det är ett bra och sammansvetsat gäng som bygger och verkar för att vi ska kunna få den bästa upplevelsen inom OCR.


Musik: Vad kan man säga när Viktor Byhr dansar? När en går omkring och nästan alla rycker i benen eller jazzar. Arenan: Tight, kompakt, nära till allt. Publikvänligt. Bra och sportrelaterade produkter till salu. Livsnödvändigheter: Vatten, hamburgare, bibipam och kaffe. Till efterrätt barnens glass i ”Kolstadsgrabbarochtjejer” tältet.

Funktionärer: Engagerade. Peppande. Hjärtliga. Motiverande och så jäkla bra på det de tagit till sig att göra. Ett race med människor med genuin pepp är som den där fantastiska såsen till måltiden. Den där såsen som liksom binder ihop allt. De drar in dig och skjuter ut dig. Precis som gravitationen hos en planet. Enkelt och så viktigt.

Övrigt: Solguden log mot #Militaryfitness och evenemanget idag. Jag kan säkerligen säga att ingen gick ifrån området med en medalj och någon annan känsla av att vara tillfreds med allt, inklusive sig själva. De stackare som förolyckades skänker vi en extra kryatanke. Kul att se OCR-stjärnan Camilo från Mit som domare vid ett hinder som kontrollerade alla Elit/Qualifiers prestationer. Detta gav Compressport hindret (ninjaväggarna) en känsla av seriositet och gjorde att en närmade sig det med andakt.

Kolstads-rampen är som vanligt spektakulär och otroligt kul att titta på. Publiken kommer nära atleterna och stämningen kan man känna ända in i benmärgen. Känslan att bäras upp för rampen av hejarop och visslingar kan bara toppas av extasen av att faktiskt komma upp och blicka ner över folkhavet. En är nöjd när medaljen hänger runt halsen kan jag lova.

Bild: FotoMoije (klicka här för fler grymma foton)

Jag nöjer mig här. Jag har alldeles för mycket ord om alldeles för många mer ämnen att veckla ut. 
Tack till alla som deltog i att göra denna dag fantastisk för samtliga som var på plats. 

/Jorge Lattof

Elite Kvinna
1: Sara Trolte 47:37 Team Military fitness
2:Anna Örtendahl 53:39 Team Military fitness.
3: Stella Plantin 55:11 Team Military fitness

Elite Män:
1:Killian Habringer 37:23 Team Ocr Norway.
2:Oskar Pedersen  37:48 Military fitness Sweden.
3:Thomas Jansson 38:23 Military Fitness Sweden

Qualifier Kvinnor:
1:Mikaela Andersson 55:07 Team Military fitness/Kolstadgrabbarochtjejer.
2: Malin Johansson 58:45 PM Extreme
3: Amanda Stenbäck 1:03:28 Ljungbyfik

Qualifier Män:
1:Peter Eriksson 42:26 Mit Tough Team
2:Marcus Hansson 42:45 Team Icebug
3:Pontus Dymén 44:24 Military fitness Sweden.

Race Kvinnor:
1: Malin Ljung 52:49
2: Linnéa Dahlin 53:57 Crossfit flygtornet
3: Elena Marsiglia 54:12 Lynx Multisport team

Race Män:
Diffust i skrivande stund pga tekniska oklarheter.
1:
2:
3: