Jag sätter mig på cykeln och trampar bort till Slottskogen. Vädret är lika instabilt som en treåring på stödhjulscykel. Från långt håll hör jag Tommy Carlsson (founder) soundchecka micken. ”Goooooodmorgon Göteboooorg!” 

Max från Military Fitness håller i den bärbara högtalaren som pulserar ut skön Sven Ingvars och Tommy beatboxar friskt men tystnar snabbt när jag kommer. Jag tror att han tystnar på grund av att jag är uppvuxen med Rap o Beatbox i förorten och han skäms… men knappast, batterierna till micken behöver bytas ut tydligen. 

Jag skäms lite för att jag trodde att denne store man skulle skämmas över något. Frågar Tommy om banan och hur den är upplagd i år och han blinkar med ena ögat o ler. Hans telefon går varm, den ringer i ett och med ett mystiskt leende svarar han i sin telefon. Max berättar att banan är ett varv i år, 5 km och med 80 hinder.

Det är mycket som skall fixas & trixas med inför ett lopp minsann

Banan slingrar sig runt Slottsskogens södra del nära Slottsskogsvallen vidare mot fotbollsplanerna (singelplan) för att sedan dra sig upp på Bragehöjden (big hill)  som en giftig orm med mjölksyra i sina gaddar. Sedan vidare mot höjden väster om Slottsskogsvallen (slide hill) och vidare bort till höjden vid Frölundaborg (Tommie Hill). 

Höjder höjder. Därav namnet Peak Challenge. Alla tre höjder i området runt vallen kommer att utnyttjas för deltagarnas lidelse… kryphinder under taggtråd, långa distanser under taggtråd, över/underhinder, balanshinder, klätterhinder, hänghinder från Compress Sport, bärhinder, rampen och Nordic Wellness-väggen.

Markus fnittrar nöjt när jag frågar om en banskiss. Han pekar mot sin tinning och säger att ”banan finns bara här inne och ingen annanstans”. Han ler mystiskt. Det råder febril aktivitet och alla är upptagna med sitt. Det sågas och snickras, bandas och sprejas.

Alla är inne i sitt, musiken flödar och det är stämning man kan ta på. Organisationen är klanderfri. Frågor ställs och svar haglar. Inget lämnas åt slumpen.

Det ser lovande ut!
Alla ler. 

Oskar Pedersen och Anders från Interkakel pysslar med sitt vita tält, de berättar att grillning och vattenfyllda dunkar på 15 kg st är deras bidrag, ja dunkarna kommer vi väl ihåg från Stenungsund? På lördag är det en kortare sträcka men dock brantare. Oskar ler lika mystiskt som alla andra när jag frågar om mer info var på banan dunkarna skall bäras. 

Robert Kolstad ramlar in med Pontus Bäck, rampen ska lackas om och av en gammal inlinesåkare får de tipset att de inte behöver en truck för att komma upp på rampen, det räcker med att skruva upp en regel och sedan stå på den. Pontus aka ”Ocrherkules” från team: Kolstads grabbar & tjejer berättar att han ser fram emot att springa runt och när jag frågar om han kommer nöja sig med ett varv så ler även han lika mystiskt som alla andra.

Robert Kolstad med den skräddarsydda och förtjusande ”Kostads Grabbar & Tjejer västen”

Årets centrala område ser ut att bli riktigt fullsmäckat med hinder och kommer att bli en perfekt plats för publiken att inta för att se alla atleter som leker sig runt. Det finns tre områden med hinder som kallas för ”Karin zon” och ”Mats zon” samt ”Start och Mål zonen”. Alla är de maxade med hinder.

Informationstältet öppnar kl 09:00 och behöver du ändra något så bör du vara här i god tid. Startkuvert lämnas ut i vanlig ordning och innehåller startnummer, chip och säkerhetsnålar. 

Snabbfakta om tävlingen 

Plats: Slottsskogen i Göteborg.
Första start: 10:00
Beskrivning: En av Sveriges största terränghinderbanetävlingar, det mest hindertäta arrangemanget.
Start & mål: I direkt anslutning till Slottsskogsvallen. Parkera i Slottskogens lilla parkering eller Frölundaborg nära Slottskogsvallen.
Banlängd: 5000 meter med 80 hinder.
Krav på simkunnighet: Nej.
Utmaning: Antalet hinder + terrängen.
Straffrundor: Nej. Elite och Qualifier måste klara av alla hinder för att få behålla sin raceväst. Raceklassen och run for fun måste göra några helhjärtade försök på alla hinder innan de släpps vidare av funktionärer på plats.
After Race & After Party: Nej. Ingen officiell plats har angett men har du något på gång så låt alla veta att du har en lya till förfogande 😉

Lycka till gott folk!


Glöm för all del inte barnen! På söndag!

Premiär för OCR Kids Challenge – Slottsskogen 18 juni

Äntligen premiär för OCR Kids Challenge by Military Fitness Sweden – Tusentals vuxna har deltagit i våra race sedan 2015 så nu är det hög tid för Kidsen! Nu öppnar vi nämligen möjligheten för alla barn att springa våra populära hinderbane-race. Detta blir ett grymt kul och inspirerande race med barnen i fokus och med ett 20-tal hinder längs en ca 2 km lång bana i direkt anslutning till Slottsskogsvallen i Göteborg.

Raceinfo 

Start- och mål: Direkt anslutning utanför norra porten till Slottsskogsvallen.
Startavgift: 250 kr.
Första start: 11:00
Antal hinder: ca 20 st.
Banlängd: ca 2 km.
Underlag: Banan går längs grus, stigar och gräsmattor.
Detta ingår i startavgiften: En häftig upplevelse och medalj/diplom.
Åldersgräns & svårighetsgrad: Högst 14 år för deltagande. Hindren är anpassad för barn från ca 7-14 år. Vi har dock ingen nedre åldersgräns utan det är upp till varje förälder att avgöra deltagande för sitt barn.
Vätskestation: Absolut, vi ha en vätskekontroll läng banan och vid mål.
Tidtagning: Nej, här är det upplevelsen som gäller utan krav på prestation.
Funktionärer: Ja, vi kommer att ha erfarna egna funktionärer på utvalda platser längs banan.

Övriga aktiviteter:
Ja, vi planerar allt ifrån bl.a. hoppborg och ansiktsmålning under dagen.
Villkor: Vuxen skall springa med barnet längs banan (räcker med att springa med – vuxen skall inte ta hindren). Anmälan är bindande och startavgifter återbetalas ej. Allt deltagande sker enligt principen ”föräldraransvar”.

(OCR=Obstacle Course Race/Hinderbanetävling/lopp)