Den stora efterfrågan och växande tron på rörelsefrihet har skapat ett utrymme för Free Foot att hjälpa Göteborgs och Slottskogens alla besökare till bättre förutsättningar för starkare hälsa.

Efter barfotaboomen i samband med releasen 2009 av boken ”Born to Run” av Christopher McDougall kom senare även motreaktionen som menade att moderna skor var nödvändiga för att kunna röra på sig. Free Foot vill ha mindre sko, mer fot, och har i och med det fortsatt stora intresset för naturlig rörelse kunnat öppna en fullfjädrad Sko- och Rörelsebutik som med sin storlek kan hantera två coach-sessioner på samma gång. Äntligen kan Göteborgs expertisbehov mötas i nya stora lokaler.

– Det här är en passion och dröm som nu är verklighet. Idéen om ett center för rörelser har funnits med mig ända sedan början. Vi vill ta en roll på marknaden och i samhället där vi både förmedlar och utmanar kring rörelsefrihet. Så fort vi tar på oss ett par skor påverkas vårt sätt att röra oss. Bland annat så har vi tendens att ta för långt steg när vi går. När vi gör det med 5000-10000 steg per dag så skapas det felaktig belastning av kroppen. Så många människor har ont eller känner sig stela när de rör sig. Det är här vi vill hjälpa till, säger Magnus Björkholm, Free Foot

På lördag invigs den nya butiken på Vegagatan 54, med löpträning, föreläsningar och information om hur rörelseanalys leder till en skadefri rörelse. Markus Torgeby, som bland annat skrivit den uppmärksammade boken ”Löparens hjärta”, föreläser 12.00. Han följs upp 12.45 av Magnus Björkholm som delar med sig av sina kunskaper om kroppens mönster.


Schema för lördagen:

10.00 Löpning i slottskogen – ”Bara för att vi kan”, ca 45min

11.00 Dörrarna öppnas för mingel och snacks

12.00 Magnus Björkholm – ”Foten, den glömda kroppsdelen”, ca 30 min

12.30 Markus Torgeby – ”Rörelser, livet och motstånd”, ca 45 min

13.15 Magnus introducerar FreeFoots rörelseskolor: ”Våra naturliga rörelser”

15.00 Avslutning

Med koden ”Monkeyswing” får du i helgen 50% rabatt på din rörelseanalys vid köp av skor, samt 10% rabatt på skor hela mars!