För många är det ingen nyhet men någon mer säsong av TV-programmet Ninja Warrior på kanal 5 blir inte till verklighet i vårt avlånga land. Deppa inte för mycket över det.

Runt om i Sverige ploppar det upp allt fler hinderbanegym och tävlingar skapas genom egna initiativ.
Extremfabriken i Stockholm, Kallhäll arrangerar sin andra Ninjatävling som går av stapeln kommande lördag.
Monkeyswing tog ett snack med Alexander Mars, delägare av Extremfabriken

– Den 1 Oktober är det dags igen för Sveriges största Ninjatävlingen inomhus. Förra tävlingen blev väldigt lyckad och vi har till denna gång filat på det som var bra och gjort det ännu bättre. Nya hinder kommer lanseras för att skapa en extra unik miljö.

För att deltaga behöver man ingen speciell träningsbakgrund, alla kan vara med då tävlingen börjar med lättare utmaningar för att sedan öka i svårighetsgrad.

bild-2-6– För oss så är det viktigaste att sprida glädjen i sporten och man behöver därför inte vara elitidrottare för att delta. I och med att vi har delat upp tävlingen i tre delar som successivt ökar i svårighetsgrad så får alla chans att prova på ett stort antal hinder och samtidigt inspireras av Sveriges starkaste Ninjor som tävlar i finalen under kvällen.

Det blir en heldag med möjlighet att testa på både det ena och andra. Träning i kombination med glädje och härlig gemenskap.

– Mellan varje bana så kommer det också finnas möjlighet att prova på vissa hinder igen, testa på street workout, delta i separata tävlingar arrangerade av våra partners och äta god mat under tiden som tävlingen pågår.

Alexander Mars – Delägare Extremfabriken. Deltagare Ninja Warrior Sverige S01 och S02. Deltagare i ANW USA vs the world, S07. Deltagare i Sasuke S31

Klicka här för mer info och anmälan till tävlingen

Fotnot: Ninja Warrior, en TV-serie och spin-off av det Japanska originalet Sasuke. I 15 års tid har showen låtit 100 deltagare åt gången utmana vad som sägs vara världens svåraste hinderbana och har under åren spridit sig världen över. Under tävlingen får deltagarna en chans att ta sig igenom en rad hinder med ökande svårighetsgrad. Misslyckas man med något hinder så är man ute ur tävlingen.

Spana in videon från förra årets tävling

 

Patric Olé

Patric Olé

Chefredaktör | patric@monkeyswing.se