MudlifeOCR gjorde verkligen själ för sitt namn. Efter ca 3km kommer jag med bra takt och puls in till myren. Ligger på en tight 4 plats då jag råfastnar med ena benet höftdjupt i leran och trillar. Upprepar detta 3ggr till under det ca 150m långa lerbadet.

Tappar till en 11 plats och ligger kvar där ända fram till draghindret som är det 6e hindret från mål.

En ca50kg tung klump ska likt dragkamp dras upp ca 3m i luften och mjukt släppas ner igen.

Här har folk problem och det har bildats en liten kö.

Jag misslyckas på första försöket och byter sedan sida, med 30cm kvar till toppen inser jag att jag måste avsluta draget. Om jag sätter ner nu kommer jag förmodligen behöva vila närmre en minut för att få upp klumpen igen så jag chansar och släpper ena handen och flyttar den längre fram på repet samtidigt som jag lägger mig bakåt. Lyckan då topptaljan (som är ett rostigt järnhjul) möter klumpen är total. Jag firar ner halvsakta och fortsätter iväg mot mål. Jag är helt ensam på väg in mot mål med Calle och Johan på väg upp för rampen då jag släpper ner klumpen och Kristoffer Spång på väg mot sista riggen precis bakom dom. Jag har tre hinder kvar till riggen och inser att det inte kommer gå att jaga ikapp. Hade det varit tre mindre erfarna löpare som gjort missar så kunde det gått men så var inte fallet denna gången. Jag ser hur Thomas och Fredde (Jansson och Stenbeck) fortfarande kämpar på med drag hindret och får snabbt distans till dom och då jag tar mig fram till riggen utan att se dom bakom vet jag att jag är säker på att komma in top 10.

Christian Jonsson startade i qualifier då han inte fick plats i elit. Och han vann såklart den gruppen. Men blev sedan snuvad på den segern och placerad i elitresultatet efter loppet. Vilket gjorde att jag hamnade 9 och Christian 8. Konstigt move av en annars felfri arrangör. Tidtagnignen är ett skämt och tillhandahålls av en ny aktör som tror sig ha kommit på ett smart sätt att tjäna pengar på lopp. Så tiden behöver vi inte prata om. Snabbare än förra året men en hel del sekunder skillnad från klockan till den officiella tiden. Systemet bygger på att funktionärer ska se nummerlappen på den som kommer in(man tappar lappen i OCR så alla skrev även numret på armarna, samma armar som sedan täcks med lera)därefter trycka in numret i en mobil och sedan trycka på stop i tidtagningsappen. Nu tror du att jag skämtar men det gör jag inte.

Samtidigt som mänskligheten använder teknik för att ta oss framåt finns det alltså endel som tycker att gammalteknik är bäst. En annan variant skulle ju kunna vara att varje löpare faxar in sin tid från halva banan och att man sedan kör liggande stolen för att räkna ut ungefär vilken tid hen kommer att få i mål. Det är väl det som skulle kunna vara en bättre lösning. Eller nej föresten, chiptidtagning finns ju så det skulle man ju kunna köra på.

Förutom den här nya hemsidans inblandning var detta loppet 10 av 10.

Grymt bra funktionärer runt banan och mycket rolig och utmanade natur.

Perfekta hinder och roligt att bli utmanad och inte klara allt lätt på första försöket.

Efter loppet åt vi mat, mat är enormt viktigt efter en fysisk ansträngning. Kalorierna ska in som Christian Jonsson så klokt konstaterade på sin goa skånska.

När vi hade käkat återvände vi till banan och såg när Mathias Borg tog emot sitt första pris.

Det var Mathias första lopp på över ett år och han inledde starkt och tog hem hela loppet med hela två minuter till tvåan Ludwig Werkmäster.

Annika Anna och Elin i damernas top 3 dominerade med mycket imponerande tider.

Efter prisutdelningen åkte vi till ett vattenfall och badade i det minst sagt uppfriskande vattnet. Kallt men helt magiskt och en riktig stämningshöjare.

Efter en grymt fin helg i Älvdalen rullade vi igår vidare ner mot Båstad.

Morgonen här inleddes med 5km lugn löpning direkt efter frukost och nu blir det andra frukost följt av vila och några snabba km i sanden.

Vi bor på helt grymma Hotel Hjortens pensionat där vi fått en helt egen stuga för oss och hundarna.