Genom appen och medlemskapet Bruce har man möjligheten att testa och träna på mängder av olika ”studios” i Stockholm samt Göteborg. I ett industriområde på Hisingen i den sistnämnda staden återfinns en unik anläggningen på sina 1500 kvadratmeter. OCR & Ninjacenter, Europas största hinderbanegym.

Monkeyswing tog sig till det annorlunda träningscentret för att hänga och klänga på alla tänkbara (och otänkbara) vis. Vi rattade oss fram till adressen Skagerack 3, som också har en busshållplats vid namn ID-kontrollen ett par stenkast bort för den som hellre föredrar att resa kommunalt. Direkt innanför porten väntade en trappa som tog oss upp till receptionen & cafeterian. Från höjden hade vi utsikt över hela området och kunde beskåda entusiastiska människor i full aktion för att bemästrade hinder. Något som gav både inspiration och spritt i kroppen. Det tog med andra ord inte många minuter innan vi var i fullt sjå med att praktisera och dividera om hur man på bästa vis skulle bemöta respektive utmaning.

Efter genomförd uppvärmning greppade vi tag och tog sats emot allt som kom i vår väg. Ringar, lianer, monkeybars, lister, laxtrappa och skyhöga ramper betades av. Oavsett om man är elitsatsande, nybörjare eller bara vill ha kul i största allmänhet finns något för alla. Vi trivdes, lekte runt och mådde så där onödigt bra i varandras sällskap.

Video: Adam Andersson, www.inspiredh.se

Atmosfären som råder inne i centret är lättsam och möjligheterna är många. Besökarnas ålder varierar friskt, allt från nykläckta till veteraner och användbara tips delas flitigt sinsemellan. OCR-Teknik eller Hiit (high intensity interval training) är pass som finns på schemat flera dagar i veckan. Personlig träning såväl som familjeträning är också något man hittar i utbudet för att inte nämna barnkalas som blivit ett extremt populärt inslag om helgerna. Det finns även en yta avsatt för funktionell träning. Fria vikter, slamballs, roddmaskiner, kettlebells och boxningssäck är bara några av sakerna att gå loss på. Vi hade apkul.

OCR & Ninjacenter Göteborg
Skagerack 3, 418 34 Göteborg, 031 – 757 33 00


De 20 första som anger koden ”monkeyswing” får Bruce medlemskap för 490 kr per månad (gäller sedan alla månader hela 2017) istället för ordinarie pris som är 690 kr per månad. Erbjudandet gäller för Göteborg. Klicka här för mer info och registrering