Mät dina styrkor och svagheter för att effektivisera din träning!

Aktivitus erbjuder en paketlösning för dig som tävlar/tränar Obstacle Course Racing eller Crossfit. Tillsammans med Toughest-vinnaren Karin Karlsson har kliniken anpassat tester och analyser för att passa sportens kravprofil.

Följande ingår:

  •  Avancerat test på löpband med mjölksyramätning
  •  Test av maximal syreupptagningsförmåga (Vo2max) och maxpuls
  •  Löpstegsanalys
  •  Test av styrkekvalitèer som är avgörande för att klara hindren. Tex. chins, greppstyrka, rörlighet och spänst
  •  Ett personligt anpassat träningsprogram över 16 veckor

Monkeyswings Peter Holmgren besökte Aktivitus i Göteborg ihop med Viktor Byhr från The OCR Gym för att få hjälp med att uppnå bättre resultat.

Viktor om upplevelsen och genomförandet:

Jag hoppar på spårvagnen, för en gångs skull iklädd vanliga kläder, inte tights och Dryrobe alltså.
Det ska visa sig vara dumt för vagnen blir sen och jag får stressa in på Aktivitus klinik efter ett stålmannen likt ombyte på toaletten på Serneke Arena.

Peter är redan på plats och har nästan hunnit klart med löptestet då jag studsar in på testkliniken. Emma som håller i testerna välkomnar mig och föreslår att jag sänker min puls i soffan någon minut.

För andra gången i mitt liv kliver jag upp på ett löpband, jag är en utomhustränande person for real. Emma skrämmer mig lite med att förklara att jag kommer att lämna blodprov typ var 4e minut medan jag springer. Hatar ju nålar men det går galant, ett litet pick i fingret och så är det första provet avklarat. I blodet så mäter hon min laktatnivå, mjölksyra alltså. Känslan av att vara en superprofessionell atelet har aldrig varit större.

Farten på löpbandet höjs enligt ett förbestämt intervall och efter x antal nivåer så är jag klar med del ett av testet. Jag sätter mig i soffan igen, rejält genomkörd och pustar ut. Efter en kort stunds vila är det dags för ögonblicket jag längtat efter, VO2max-test (se ascool ut med gasmask på löpband).

14877714_10157646877810191_717833945_n

Peter Holmgren testar sin maximala syreupptagningsförmåga (Vo2max) och maxpuls

Det känns ganska skumt att springa med en mask på sig, speciellt när man kommer upp i flås vilket man gör ganska fort eftersom bandets lutning successivt ökar och så även farten. Jag blir ombedd att bara kötta på och att inte tänka på att det känns som om jag inte får någon luft eller vill stanna. Jag lyder och springer igenom huvudspökena och når en maxnivå efter ett antal minuter, bandet stängs av och jag behåller masken på för att den ska utföra mätningarna ända till slutet av mitt flås.

VO2MAX-testet avslutar de löpbaserade proverna och då jag är helt slutflåsad är jag rätt glad att det jobbigaste är över. Nu återstår chins, greppstyrka och rörlighet.

För att kunna genomföra ett OCR-lopp snabbt på elitnivå bör man klara av att göra minst 10 stycken chins. Det löser båda jag och Peter utan problem.

Greppstyrkan gick ut på att hålla ett verktyg i handen och klämma allt vad man kunde tills nålen på mätaren rörde sig uppåt på skalan. Eller som i mitt fall, knappt rörde sig alls. Ooops, var visst mycket svagare än vad jag trodde. Skönt att få reda på det i tid!

14875093_10157646877750191_1681861791_n

Peter Holmgren och Viktor Byhr bjuder på härliga ansiktsuttryck i samband med testet av greppstyrka

I paketlösningen ingår ett 16 veckors träningsschema baserat på testet där jag bland annat blev ordinerad att utföra yoga en gång i veckan för att utöka min rörlighet. Efter perioden och dess träningsupplägg kommer både jag och Peter att besöka Aktivitus igen för att se vilken nivå vi befinner oss på. Grymt spännande!

14885789_10157646877685191_1237299135_nJag är verkligen glad över att ha gjort testet, det och det grymma specialanpassade träningsschemat man fick kommer ta min träning och tävlande till nästa nivå. Det faktum att jag typ inte får mjölksyra hjälpte mig psykiskt redan vid första tävlingen då det var dags för OCR Sprint Challenge i Stenungsund. Jag kunde ta det lugnt i starten och sedan enligt plan passera folk i de hindertäta zonerna. Tack Aktivitus!

Pris: 3490 kr
Pris utan träningsprogram: 2600 kr
Tidsåtgång: ca. 2,5h.

Du kan också välja till:
*Blodanalys (Hb, glukos, Blodfetter): 400 kr
*Kroppssammansättning (fettprocent): 300 kr

Klicka här för att boka ditt OCR-Paket